Κουκούλα - Τα μικρά μυστικά

Ωραία ημέρα, να κατεβάσουμε και την κουκούλα. Αν το κάνετε βιαστικά όμως, σίγουρα, μετά από λίγο καιρό θα γεμίσετε γρατζουνιές τις διαφανείς ζελατίνες. Έχετε μαζί σας δύο μεγάλα κομμάτια από μαλακό ύφασμα και βάλτε τα από τις δύο πλευρές της ζελατίνας πριν διπλώσετε την κουκούλα, αυτό προϋποθέτει βέβαια, να έχετε και το κάλυμμα της κουκούλας το οποίο καλύπτει και προστατεύει την κουκούλα, όταν την έχετε διπλωμένη.

Αν πάλι είναι μια ωραία χειμωνιάτικη μέρα και αποφασίζετε να πάτε βόλτα ανοικτοί, μην κατεβάσετε την κουκούλα όσο είσαστε στο garage. Επειδή η ζελατίνα είναι κρύα, θα σας δυσκολέψει στο τύλιγμα με πιθανότητα να κάνει ρωγμές ή να τσακίσει. Καλύτερα βγείτε έξω, να ζεσταθεί από τον ήλιο και όταν μαλακώσει τυλίξτε την. Επιπλέον, με αυτό το τρόπο, τυχόν υγρασία που έχει το ύφασμα της κουκούλας θα έχει στεγνώσει.

soft fig1ξεκουμπώνετε τις πλαϊνές σούστεςsoft fig2κατεβάζετε τον σκελετό με προσοχή και απλώνετε την κουκούλα πίσω

 

Ποτέ να μην πλένετε τις ζελατίνες με σαπούνι, ούτε και να τις τρίβετε, για να καθαρίσουν μόνο νερό και πέρασμα με το δέρμα. Επίσης ποτέ μην διπλώσετε την κουκούλα μετά από βροχή ή από πλύσιμο. Μένει η υγρασία και σκουριάζει ο σκελετός με κίνδυνο να λερώσει το ύφασμα της κουκούλας. Έχω διατηρήσει με αυτό το τρόπο τις ζελατίνες μου σαν καινούργιες από το 1993. Βέβαια εκτός από τις γρατσουνιές, βασικό πρόβλημα είναι και η υπεριώδης ακτινοβολία, που κιτρινίζει τις ζελατίνες, όσο και να τις προσέχετε.

Αν παρκάρετε το Triumph σε στεγασμένο χώρο, μην θεωρήσετε ότι αυτό μόνο, είναι αρκετό για να το προστατέψει από τα καιρικά φαινόμενα. Ο ήλιος και η ακτινοβολία του καταστρέφουν τα πάντα. Σκεπάστε το λοιπόν, με ένα μαλακό ύφασμα σκούρου χρώματος, που θα κρατήσει επίσης και την σκόνη μακριά. Την πρώτη κουκούλα για το κίτρινο Spit την παρήγγειλα από την Αγγλία και την πλήρωσα καλά. Για τα άλλα Triumph, τις έραψα μόνος μου, αφού πριν επισκέφθηκα μια βιοτεχνία ρούχων και τους παρακάλεσα να μου δώσουν ρετάλια από μαύρο ύφασμα σε ρόλο. Έχουν πλάτος λίγο πάνω από ένα μέτρο. Για ένα Triumph δεν χρειάζεστε πάνω από 8 μέτρα μήκος. Κόψτε το στη μέση και ράψτε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. (Αρκεί να μην σας δει κανείς, γιατί θα αρχίσει το δούλεμα)

Αντώνης Σμυρνής

Κράτα το

Κράτα το

 

Το Triupmh Sports Club of Greece είναι κόντα σας από το 1980 !